Split, Put Mostina 12a - Opel, 021/246-430

Split, Put Mostina 12b - Citroen, 021/681-540

Pravilnik o zaštiti privatnosti i kolačićima

Sadržaj

 1. Vrste podataka koji se obrađuju / veze na druga web-mjesta
 2. Informacije o obradi osobnih podataka
 3. Korištenje kolačića
 4. Web-pratilice (beacons) i pikseli
 5. Praćenje i analiza
 6. Ponovno targetiranje
 7. Kolačići koje koristimo
 8. Omogućivanje i onemogućivanje kolačića i sličnih tehnologija
 9. Interakcija s društvenim mrežama
 10. Vaša prava
 11. Promjene Pravilnika o zaštiti privatnosti
 12. Kako nas kontaktirati

Ovim web-mjestom upravljamo mi, PSC Dalmacija d.o.o., a hostira ga naš davatelj IT usluga, Centar MCS d.o.o., I Vranovinski ogranak 2, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Pažljivo pročitajte ovaj pravilnik prije korištenja web-mjesta jer on objašnjava naš način obrade osobnih podataka i korištenja kolačića. Korištenje ovog web-mjesta podrazumijeva da prihvaćate Pravilnik.

1. Vrste podataka koji se obrađuju / veze na druga web-mjesta

Važna nam je zaštita vaše privatnosti. Putem ovog web-mjesta prikupljamo i obrađujemo različite vrste osobnih podataka. Oni obuhvaćaju sljedeće:

 • podatke koje nam dajete prilikom registracije i zahtjeva za naše usluge i web-mjesto te njihova korištenja, kao što su ime i prezime, adresa, adresa e-pošte, te slikovne datoteke koje ćete prenijeti kao korisnik
 • podatke koji se prikupljaju pomoću kolačića
 • podatke o vašem vozilu i specifične ugovorne podatke koje trebamo za pojedinačne performanse web-mjesta (npr. datum kupnje, datumi servisa) te da bismo vam pružili kvalitetno korisničko iskustvo i najbolju uslugu za vaše vozilo

Više o tome pročitajte u 2. odjeljku.

Ovo web-mjesto može sadržavati i veze na druga naša web-mjesta, vašeg odabranog Opel ili Citroën partnera, ili pak web-mjesta tvrtke Opel ili Citroën, ovlaštenih servisera, drugih povezanih društava ili web-mjesta društvenih mreža. Kad kliknete takav link na neko drugo Opelovo ili Citroënovo web-mjesto ili web-mjesto treće strane, imajte na umu da ta web-mjesta imaju vlastite pravilnike o zaštiti osobnih podataka. Prilikom korištenja tih web-mjesta upoznajte se s njihovim pravilnicima o zaštiti privatnosti.

Ovo web-mjesto može sadržavati oznake iFrame sa sadržajima s drugih Opelovih ili Citroënovih web-mjesta ili web-mjesta trećih strana. PSC Dalmacija d.o.o. nije odgovoran za sadržaje trećih strana predstavljene unutar oznaka iFrame – za te su podatke isključivo odgovorni vlasnici tih web-mjesta. Opel nema kontrolu nad sadržajima nezavisnih web-mjesta niti je odgovoran za njih i te vanjske sadržaje nudi posjetiteljima radi njihove bolje informiranosti. Zbog toga je moguće da kad posjetite web-stranicu s takvim sadržajima, vidite kolačiće tih web-mjesta trećih strana. PSC Dalmacija d.o.o. ne kontrolira distribuciju tih kolačića. Da biste saznali više, provjerite pravilnike o zaštiti privatnosti trećih strana.

Ovime vas obavještavamo da PSC Dalmacija d.o.o. ne može prihvatiti nikakvu odgovornost za web-mjesta trećih strana.

2. Informacije o obradi osobnih podataka

Vaše će osobne podatke obrađivati PSC Dalmacija d.o.o., Put Mostina 12a, 21000 Split, Hrvatska, kao voditelj obrade da bismo administrativno obrađivali i ispunjavali vaše zahtjeve, i to na sljedeći način:
Obrada podataka temelji se na Članku 6 (1) (b) Opće uredbe o zaštiti podataka.
Mi kao voditelji obrade obrađujemo vaše osobne podatke na sljedeći način:

Podaci – obavezni podaci označeni su znakom * Svrha
1. Podaci za identifikaciju i kontakt (ime i prezime*, adresa e-pošte*; telefonski broj, poštanska adresa (*ako je primjenjivo)) Kontaktiranje i rješavanje zahtjeva; pretplaćivanje/otkazivanje pretplate na newsletter
2. Pojedinosti o modelu za koji se kupac zanima* Rješavanje zahtjeva
3. Kamate za leasing / financiranje (*ako je primjenjivo) Rješavanje zahtjeva
4. Pojedinosti o stvarnom vozilu*, VIN*, datum prve registracije, registarska oznaka / registracijska pločica, kilometraža, datum/vrijeme predaje vozila, datum/vrijeme uzimanja vozila, vrsta servisa*, zamjensko vozilo Rješavanje zahtjeva za servis
5. Vrsta upita Rješavanje zahtjeva za kontakt

Prethodno navedeni elementi podataka označeni znakom * obavezni su i predstavljaju preduvjet za sklapanje ugovora, stoga ste ih obavezni navesti. Ako ih ne navedete, ne možemo riješiti vaš zahtjev.

3. Korištenje kolačića

Ovo web-mjesto, komunikacija e-poštom, mrežne usluge, oglašavanje i interaktivne aplikacije koriste kolačiće (cookies) radi optimizacije.

Što je kolačić?

Kolačić je mala datoteka koja se obično sastoji od slova i brojeva, a koju naš web-poslužitelj šalje u datoteku za kolačiće preglednika na tvrdom disku vašeg računala. Glavna je svrha kolačića da dopusti našem web-poslužitelju da korisniku prikaže prilagođene web-stranice koje će iskustvo posjete web-mjesta Opel partnera učiniti osobnijim i bolje će odgovarati korisnikovim individualnim potrebama.

Neki su kolačići važni za funkcionalnost ovog web-mjesta i automatski se aktiviraju prilikom korisnikova posjeta. Drugi kolačići nam pak omogućuju da korisniku ponudimo usluge i funkcije koje najbolje odgovaraju njegovim potrebama i da mu prilagodimo svoje usluge radi jednostavnog i brzog funkcioniranja web-mjesta.

Koje vrste kolačića koristi ovo web-mjesto?

PSC Dalmacija na ovom web-mjestu može koristiti dvije vrste kolačića:

Kategorizacija kolačića:

 • nužni kolačići
 • trajni kolačići

Nužni kolačići omogućuju korisnicima kretanje web-mjestom i korištenje značajki. Bez tih kolačića ne mogu se pružiti tražene usluge, primjerice konfigurator vozila ili obrasci za slanje zahtjeva.
Nužne kolačiće koristimo za sljedeće:

  da bismo osigurali da web-stranica funkcionira te da se funkcije izvršavaju pravilno,

 • da biste mogli spremiti svoj odabir u konfiguratoru vozila,
 • da biste pomoću alata za lociranje Opel partnera mogli planirati rutu do najbližeg Opel partnera.

Takozvani „trajni kolačići“ pohranjeni su na korisnikovu računalu ili uređaju između sesija preglednika. Oni se koriste za zadržavanje postavki ili preferenci te za poboljšanje korištenja web-mjesta prilikom sljedećeg posjeta. Neke od tih kolačića proizvode ili izdaju ovlaštene treće strane.
„Trajne kolačiće“ koristimo za sljedeće:

 • predstavljanje ponuda na http://psc-dalmacija.hr koje bi prema našem mišljenju mogle zanimati korisnike,
 • predstavljanje našim medijskim i oglašivačkim partnerima informacija o vašem posjetu da bi mogli osmisliti ciljane oglase,
 • dijeljenje informacija s partnerima koji nude usluge na našem web-mjestu; informacije se dijele samo radi pružanja usluge, proizvoda ili funkcije (npr. funkcija odabira boje u konfiguratoru vozila) i ne koristi se u druge svrhe.
 • Neke „trajne kolačiće“ proizvode i izdaju ovlaštene treće strane, ali ne dopuštamo da se koriste u svrhe koje nisu prethodno navedene.

  4. Web-pratilice (beacons) i pikseli

  Ovo web-mjesto koristi web-pratilice (web beacons, poznati i kao “pixel tags”). Web-pratilica je često prozirna sličica, obično dimenzija 1 x 1 piksel, smještena na web-mjesto ili u poruku e-pošte koja se koristi za nadzor ponašanja korisnika na internetu koji je posjetio web-mjesto ili poslao poruku e-pošte. Web-pratilice koriste tehnologije trećih strana za nadzor aktivnosti korisnika na našem web-mjestu. Omogućuje praćenje koje je računalo pristupilo određenom web-mjestu, kada i s kojeg mjesta (razina države/grada).

  5.Praćenje i analiza

  Za trajnu optimizaciju svoje marketinške komunikacije koristimo analitički softver Google Analytics tvrtke Google LLC. Oni omogućuju praćenje internetskog ponašanja na razini vremena, geografske lokacije i korištenja ovog web-mjesta. Te se informacije prikupljaju putem web-pratilica i/ili kolačića. Informacije prikupljene putem web-pratilica i/ili kolačića anonimne su i ne povezuju se s osobnim podacima. Google obrađuje osobne podatke na svojim poslužiteljima u raznim državama širom svijeta. Osobni podaci mogu se obrađivati na poslužitelju smještenom izvan države u kojoj korisnik živi. Mi ne dijelimo te podatke ni s kojom drugom stranom radi nezavisne upotrebe. Ako ne pristajete na analizu, možete je odbiti ovdje: Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

  6. Ponovno targetiranje

  Korištenje kolačića za ponovno targetiranje omogućuje da naše ponude budu korisnicima još zanimljivije. Kolačići za ponovno targetiranje pohranjeni su na računalu ili uređaju korisnika interneta tijekom sesija preglednika. Oni omogućuju ciljano oglašavanje Opelovih proizvoda na web-mjestima partnera i društvenim mrežama korisnicima koji su zainteresirani za Opelove ili Citroënove proizvode.

  Umetanje takvih oglasa posve je anonimno i temelji se na tehnologiji kolačića. Ne pohranjuju se nikakvi osobni podaci (npr. IP adrese i slično) niti će se korisnički profili kombinirati s vašim osobnim podacima. Uz to, nijednom se web-mjestu partnera ni društvenoj mreži neće odavati nikakvi vaši korisnički podaci. Oglašavanje je također posve anonimno.

  7. Kolačići koje koristimo

  U ovom odjeljku upoznat ćemo vas s kolačićima koje koristimo na web-mjestu. Ako se ne slažete s postavkama pojedinih kolačića, možete ih pojedinačno deaktivirati tako da kliknete na naziv kolačića. Ako ne postoji izravna veza za deaktivaciju nekog kolačića, možete ograničiti korištenje kolačića u postavkama preglednika (vidi 8. odjeljak).

  Kolačići Podaci koji se prikupljaju kolačićima Svrhe Vrijeme čuvanja
  1. Facebook
  2. Google AdWords
  1. popisi za ponovni marketing
  2. popisi za ponovni marketing
  Ovi kolačići za praćenje internetskih oglasa pokazat će vam relevantne internetske oglase na temelju sadržaja koje ste prikazali i kliknuli te stranica našeg web-mjesta koje ste posjetili. popisi za ponovni marketing: 30 dana (zadana postavka)
  aktivnosti korisnika na web-mjestu: 26 mjeseci (zadana postavka)

  8. Omogućivanje i onemogućivanje kolačića i sličnih tehnologija

  Izbornik Help (Pomoć) na traci izbornika vašeg web-preglednika na računalu donosi sljedeće informacije za korisnike:

  • kako spriječiti prihvaćanje novih kolačića u pregledniku
  • kako postaviti da preglednik obavještava korisnika o primitku novog kolačića
  • kako posve onemogućiti kolačiće.

  Ako su kolačići onemogućeni, bit će onemogućeno i puno sadržaja na web-mjestu psc-dalmacija.hr, npr. konfigurator vozila i ponude relevantne za korisnika možda se neće pravilno prikazivati. Da biste to spriječili, preporučujemo da omogućite kolačiće.
  Ako želite saznati više, postoje brojni internetski sadržaji o kolačićima, npr.: http://www.allaboutcookies.org.

  9. Interakcija s društvenim mrežama

  Naše web-mjesto sadrži veze na društvene mreže.
  Da bismo zaštitili vaše osobne podatke dok posjećujete naše web-mjesto, ne koristimo dodatke društvenih mreža. Umjesto toga, HTML veze umetnute su na web-mjesto, što omogućuje lako dijeljenje na društvenim mrežama. Umetanjem veze sprječava se izravna veza s poslužiteljima raznih društvenih mreža prilikom otvaranja stranice s našeg web-mjesta. Kad kliknete neki od gumba, otvorit će se prozor preglednika i usmjeriti korisnika na odgovarajuće web-mjesto davatelja usluge na kojemu se (nakon prijave), primjerice, može koristiti gumb „Like“ (Sviđa mi se) ili „Share“ (Podijeli).

  Da biste saznali više o svrsi i opsegu obrade podataka te daljnjem korištenju vaših osobnih podataka od strane davatelja usluge i njegovih web-mjesta kao i svojim pravima i mogućim postavkama kojima možete zaštititi svoju privatnost, potražite informacije o zaštiti podataka za odgovarajućeg davatelja usluge.

  Facebook: http://www.facebook.com/policy.php

  YouTube: https://policies.google.com/privacy?hl=hr&gl=hr

  10. Vaša prava

  Kao ispitanik imate pravo pristupa, ispravka, brisanja („pravo na zaborav“), pravo na ograničavanje obrade, prenosivost podataka, prigovor obradi osobnih podataka koji vas se tiču na temelju Članka 6. (1) e) ili f) Opće uredbe o zaštiti podataka ili kad se osobni podaci obrađuju u svrhu izravnog marketinga u skladu s primjenjivim zakonom.
  Imajte na umu da su vaša prethodno navedena prava ograničena zakonom i moramo ih nastojati poštivati samo pod određenim uvjetima.
  Ako želite ostvariti neko od prethodno navedenih prava, obratite nam se putem e-pošte na adresu: apastuovic@psc-dalmacija.hr ili nam pošaljite pismo na adresu Put Mostina 12a, 21000 Split.
  U bilo kojem trenutku kao odgovorni voditelj obrade možemo ažurirati vaše osobne podatke (npr. promijeniti adresu). Ili to možete učiniti sami u bilo kojem trenutku ukoliko naši sustavi ili aplikacije nude tu funkcionalnost.
  Da biste iskoristili svoje pravo na pritužbu (Članak 77. Opće uredbe o zaštiti podataka), kontaktirajte Agenciju za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 11, 10000 Zagreb, www.azop.hr.

  Pravo na povlačenje privole

  Imate pravo u bilo kojem trenutku povući svoju privolu. Da biste to napravili, obratite nam se putem e-pošte na apastuovic@psc-dalmacija.hr ili poštom na adresu Put Mostina 12a, 21000 Split. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena.

  11. Promjene Pravilnika o zaštiti privatnosti

  Sve buduće promjene našeg Pravilnika o zaštiti privatnosti bit će objavljene na ovom web-mjestu. Stoga biste povremeno trebali pregledati te promjene našeg Pravilnika o zaštiti privatnosti.

  12. Kako nas kontaktirati

  PSC Dalmacija d.o.o.
  Put Mostina 12a
  21000 Split
  Tel.: +385 (0)21 246 430 / +385 (0)21 681 540
  Fax: +385 (0)21 246 440
  Podaci za kontakt službenika za zaštitu podataka ili druge osobe koja u vaše ime brine o zaštiti podataka:

  Poštanska adresa: PSC Dalmacija d.o.o., službenik za zaštitu podataka, Put Mostina 12a, 21000 Split
  Adresa e-pošte: apastuovic@psc-dalmacija.hr

  Verzija: svibanj 2018.

  Sve podatke o tvrtki potražite u pravnim napomenama.